Neguko denboraldia amaituta, sprint probak jokatuko dira

2021aren hasierarekin lehiaketa itzuli da eta gure kirolariak lehiaketara itzuli dira.
Lehena, Euskadiko erlojupeko txapelketa izan zen Legution, Imanol Burguerak irabazi zuen K-1 50urtez azpiko beterano mailan, Iñaki Etxeberria bosgarren izan zelarik eta Eider Irazu zazpigarren junior mailan. Taldekako sailkapenean zazpigarren sailkatu ginen.

Euskadi Neguko txapelketa Irunen jokatu zen, Imanol Burguera bigarren izan zen eta Iñaki Etxeberria bederatzigarren beteranoetan -50 mailan. Eider Irazu seigarren izan zen emakumezko junior K-1 mailan. Klubekako sailkapenean bosgarren sailkatu ginen.

Gipuzkoako Neguko Txapelketa Zumaian jokatu zen, Imano Burguera bigarren izan zen berriro eta Iñaki Etxeberia bederatzigarren beteranoen -50 mailan. Eider Irazu laugarren sailkatu zen. Klubekako sailkapenean bosgarren sailkatu ginen.

Españako Neguko Txapelketan  Aiora Irazu hogeita batgarrena izan zen, Eider Irazu sailkapen proba gainditu ondoren, 53.a izan zen. Imanol Burguerak ere sailkapenean aurrera egin zuen, baina finalean irauli egin zen eta ezin izan zuen nahi bezala lehiatu, 68.izanik.

Bizkaiako neguko txapelketara ere gonbidatuak izan ginen, bertan Imanol Burguera gizonezko seniorren K-1 kategorian bigarren izan zen eta Eider Irazu junior K-1 mailako lehen emakumea izan zen, bigarren absolutua.

Txikienak berriz, Banyolasen izan ziren Jovenes promesasen Españako Neguko txapelketan parte hartzen. Haizea Montero emakumezko infanti A K-1 mailan  51. izan zen eta Shanti Florentino gizonezko infantil A K-1 mailan 85 izan zen.

Finalizada la temporada invernal da paso a las pruebas de sprint

Con el inicio del 2021 la competición ha vuelto y nuestros deportistas han vuelto al a competición.

La primera, fue el Cto. Euskadi contrareloj en Legutiano, donde Imanol Burguera se hizo con el triunfo en K-1 hombre veterano -50, Iñaki Etxeberria fue quinto y Eider Irazu en mujer junior K-1 séptima. En la clasificación por clubes fuimos séptimos.

En el Cto. Euskadi Invierno en Irun, Imanol Burguera fue segundo e Iñaki Etxeberria noveno en hombres veteranos -50. Eider Irazu fue sexta. En la clasificación por clubes fuimos quintos.

En el Cto. Gipuzkoa de invierno en Zumaia, Imano Burguera nuevamente fue segundo e Iñaki Etxeberia noveno en la categoría veterano -50. Eider Irazu fue cuarta. En la clasificación por clubes fuimos quintos.

En el Cto. España de invierno disputado en Sevilla, Aiora Irazu fue la vigésimo primera, Eider Irazu tras el pase de la clasificatoria fue la 53ª. Imanol Burguera también pasó la clasificatoria pero en la final un vuelco en la salida le impidió rendir al máximo y fue el sesenta y siete.

También acudimos al Cto. de Bizkaia como invitados donde Imanol Burguera fue segundo en la categoría hombre senior K-1 y Eider Irazu fue primera mujer junior K-1, siendo segunda absoluta.

Los más pequeños acudieron a Banyolas a disputar el Cto. España jóvenes promesas, siendo Haizea Montero las 51 en mujer infantil a K-1 y Shanti Florentino el 85º en hombre infantil A K-1.